Той е моето парче от пъзела

Изобщо не вярвам в ония фантасмагории за жабите, дето се превръщали в напети принцове, щом джуките на алтруистичната принцеса се докоснели до краставите им брадавици. Хубаво, приказка, приказка, ама не може ли да не ни се налага да изпадаме до такива гнусни детайли, само и само за да се сдобием с още един чифт крака пред камината?

Дълбоко се съмнявам, че някога наистина е съществувала такава смела жена – прототип на самоотвержените аристократки в притчите. Малко е оксиморонно, съгласете се. Изобщо не си представям как някаква благородна фльорца е готова да жертва най-новото си червило само за да спаси изпаднал никаквец от доживотно крякане.

И въпреки това мое неверие, няма как да не призная, че в живота нерядко се случва измисленото от Братя Грим.
Всички сме се дивили на любовните избори на дивни красавици, които избират да държат за ръка далечни роднини на Квазимодо.

А може би истината се крие в жабите.
Ако една женска жаба е изправена пред избора да избере между трима самци, то тя ще избере най-грозния сред тях. Това обаче не важи, ако бройката на партньорите е сведена до две. Ако на госпожицата й се налага да избира стерео, тя ще изквака кокетно срещу по-красивия екземпляр. Друг е въпросът, че при този животински вид хубостта се изразява не в осанка, а в ниския тембър. Колкото по-басово й кряка жабокът, толкова по-готова е за ласки кекерицата.

Тоя примамка ефект се наблюдава и при хората. Ако ни се налага да избираме между две рокли, ще изберем или най-евтината, или тази с най-високото качество. Нещата се променят драстично обаче, ако в играта се намеси и трети кат, който съчетава най-добрите качества на предишните два избора. Същото се отнася и до мъжете.

Животът рядко ни навира в очите правилния избор. Трябва сами да си го избачкаме и сами да си сърбаме попарата, ако сме я пресолили. Само дето сред нас има доволно количество самозванки, вярващи, че пред тях стои безкрайният подбор на зашеметителни екземпляри.

Истината е, че за едни „перфектният“ мъж може да се окаже страшен простак за други. Моят любим не е правилният за повечето ми приятелки, но е съвършеното парче за любовния ми пъзел, който десетилетия наред нареждах с неправилните отломки. Той е най-добрият улов от всички господа, с които съм се споделяла. И не само защото е наистина много висок, а за човек, който изпитва фетиш към порасналите на ръст момчета, това е задължително. Не защото има по-различно образование от останалите и чувството му за хумор граничи със сатирична духовитост. Не защото е безкомпромисно добър човек и не е душа на дребно…
А защото е достатъчно куражлия, за да ме обича безкомпромисно и отдадено.

На всите ни е ясно, че любовта е сложно нещо. Че „грозният“ мъж може да притежава афродизиакална саркастичност, а пък „секси“ типът може да се окаже тотален гъз.
Колкото и да се тюхкаме – няма еднозначен отговор на това кой е съвършената ни половинка. Даже и жабите нямат отговор.

Advertisements

4 Comments Add yours

 1. Мила каза:

  Нали според астролозите онези, дето е трябвало да почакат, преди в езерцето им да се закряка в дует, всъщност имали били късмет, защото „късният избор“ бил по-стабилният, по-зрелият, по-верният. Не зная дали защото и при теб, Кикерицо моя, се случи по-късно ,отколкото в приказките, или просто защото твоят мъж е мъж за чудо и приказ и няма ни брат, ни Грим, който да рече друга приказка, но ти си ми щастливка. Щастливец е и той. Един съвременен Алеко… с правилната височинка като за теб, разбира се 🙂 Прегръщам ви и да се обичате вечно! ❤

  1. kekso каза:

   Помниш оная фотографска прозорливост, че най-доброто тепърва предстои и ще е във владение на крякащите смело в любовното. Така ще е за всите, които все още редят пъзела си. Разчитай на мен да ти подавам я вар, я тухли ❤

   1. Мила каза:

    Вече не съм сигурна в какво вярвам, но знам със сигурност, че си любов и аз също те обичам! ❤

   2. kekso каза:

    ❤🐥🐣

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s