Няма място за вагини

Преди няколко години забраниха на американска депутатка да участва в бъдещи законодателни дебати, след като дръзнала да употреби думата „вагина” по време на дискусия, свързана с изготвянето на закон срещу абортите.

Яко, нали? И това се случва в уж най-голямата демокрация на света.

Няма какво да се лъжем. Войната срещу свободния избор се задълбочава. Понякога не намирам никаква разлика между съвременните господа, които се обявяват срещу либералното право  на жената да решава кое е добре и кое не за тялото й и за неговата репродуктивна функция, и онези мъже, които някога са пребивали жените по улиците, дръзнали да искат право на глас.

Не казвай „вагина”. Вагина е лоша дума. Вагина е мръсна дума. Вагина е гадно нещо. Ако кажа „неПенис”, по-добре ли ще звучи?

И защо пък вагината да е нещо, което трябва да произнасям със смущение, под сурдинка, с ръка пред устата и по-скришно от военна тайна?

По-голямата част от населението на планетата имат вагини. Останалата е притежател на пениси. Защо да мога ненаказано да казвам фалос, член, пишка, патка, а да не мога да казвам вагина, когато и където пожелая.

Когато преди време излизах с приятелки и в разговора включвах още „по-драстичнатата” дума за вагина, те ме приканваха да снижавам децибелите на гласните си струни.

И до ден днешен не мога да разбера защо така трудно се прегръща фонетиката на вагината.
Как да изразявам мнение за женското генитално осакатяване, ако трябва да заменя вулва, клитор, големи срамни устни, малки срамни устни с обезличаващото и, в крайна сметка, невярно прозвище „полови органи”.

Ако отрежеш на някого огромна част от това, което идентифицира неговия пол, как тогава инвалидизираният орган може да се нарича полов.
Не стига, че ни обрязват безсмислено, без никаква медицинска причина, ами ще ни забраняват и да наричаме женствеността си по начин, който й се полага.

Докога ще живеем в общество, което ще се възторгва гневно от употребата на думата вагина, а ще обръща взор от варварщината, която се случва на 140 милиона жени по света.
Не  било възпитано обаче да говорим за вагини в училище, в офиса, в компания, пред мъжете, които обаче на воля вербално насилват гениталиите на майките ни за щяло и за не щяло. При нужда и без нужда.

Докога ще живеем в свят, който намира за съвсем нормално да се осакатяват сексуално жени заради „културна практика”.
Съмнение да няма! Ако имаше култура, в която да се режат пенисите на мъжете, то тогава светът би се вдигнал на бунт, за да забрани този израз на етнически нрави.

Защо тогава да не мерим със същия аршин и вагините?
Защо пък вагина да е лоша дума. Нали всичките тези мъже, които налагат безнаказано полово осакатяване на невръстни момичета, са излезли от вагините на майките си. Или те трябва да служат само за болка, не и за удоволствие.

Да, знам, че повторих думата повечко пъти, но след като мъжете могат да използват свободно думата „путка”, аз ще използвам „по-женственото” й наименование, когато и където си поискам.

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s