Идвай, струвам си!

Добре, добре, да правиш секс с нов мъж си е руска рулетка. Руска салата, руска водка. Опасно, вкусно, опияняващо. Разбирам го това. По-важното е, че и мъжете го разбират. Наясно са, че много жени се страхуват да не бъдат прелъстени и изоставени след първата нощ. Знаят, че в техния свят е пълно със задници. Знаят го, защото и те са били в нашия. И техните романтични усилия са били вземани за даденост в нашата вселена.

Истината е, че и жените толкова сме се измъжкарили, че понякога изобщо не ни пука какво му коства на този срещу нас да ни се покаже до състояние на голо.

Не ни пука, че и той има същите терзания и притеснения като нас. Взимаме си своето и после не им позволяваме дори да ни погушкат за няколко часа. Нямаме време и нужда от излишни лиготии.

Не ни интересува, че в мъжете вилнее страхът да не ги вземем за будали. Че може да се влюбят в някого, който изобщо няма да им отвърне на привличането и емоцията.

Че знаят как да обожествяват дълго една жена, надявайки се най-накрая тя да ги заобича, а през това време да пропуснат възможностите на безкрая.

Да, знам, че да правиш секс с някого, когото познаваш от две придихания, е знак, че си готов да рискуваш себе си и да се довериш.

Да, жените понякога сме изтъргувани за една по-сносна пържола в гурме ресторант или за по-отлежало питие в лъскав бар. Изтъргувани за една порция нескопосан и неуважителен секс. Толкова ни е приседнала тая капалъчаршийска търговия, че не смеем да отпием от прохладната напитка, поднесена ни от някой, който е искрен и искащ да дава любов.

Понякога сме толкова заети да торим собствените си несигурности, че пропускаме да отбележим, че има жени, които правят същото с мъжете. Принасят ги в жертва като сексуален десерт, забравили, че те също имат емоции, че те също се страхуват да не бъдат използвани, наранени, разочаровани.

Със сигурност почти всяка от нас е чувала онази невярна петбуквена дума за себе си, започваща с К и завършваща с А. Дума, подарена ни от някакъв отхвърлен гневен стопанин на малък пенис и на недорасло его, назован от него самия с четирибуквена, отново невярна дума, започваща с Е и завършваща с Ч.

Някой, който твърди, че той не иска секс от вас на първа среща, а дете по първи петли. Разбира се, че иска да ви скъса от чукане, докато напълни колбите си със самочувствието на големия любовник.

Всички искаме секс и всички харесваме секса. Или поне така беше доскоро.

Напоследък да сте ходили на среща с висок тъмен непознат, който някак ненатрапчиво иска от вас да му покажете, че си струва да рискува себе си, за да ви обича?

Защото сексът не е просто упражнение с оргазъм.

Много хора се нуждаем от нуждата да се почувстваме специални и потребни, па дори и другите да ни помислят за клишета.
Това клише изисква дълготрайно инвестиране в смелост, с която се инжектираме след всяко разочарование. Първо в малки дози, после във все по-необуздани, докато най-накрая свръхдозираме от любов.

Да, може отново да ни се случи да правим секс, а на сутринта да се събудим непотърсени и ненужни.
Затова обаче не сме виновни ние. Това е било намерението на нощта от самото начало.

После обаче идва утрото – мъдро, силно, решително, пълно с надежда и с воля за нов риск. Риск, който обаче този път ще си струва. Защото няма да позволим на страха на друг човек да ни втълпи, че сме недостатъчни и неспециални.
Защото всеки е важен за пълнокръвието на живота.

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s