Така харесваш ли ме?

Хората сме интересни същества. Склонни сме да изневерим на себе си безсрамно, само и само да не сме сами. Полагаме най-упорития труд, за да привлечем емоционално мъжа, който е спрял лутащия ни се проектолюбовен поглед. Понякога се опитваме толкова стръвно да накараме някого да се влюби в нас, че пресоляваме манджата до степен на вгорчаване. Пращаме грешни сигнали, подкопаваме собствената си женственост и накрая без особени усилия прогонваме мечтания си любим, бягащ от нас с кански писъци.

Нищо трайно и красиво не може да излезе от насилена любов

Със сигурност любов не се привлича и с палитрата с гримове, окупирала лицето ни. Това няма да ни помогне да се сдобием с партньор. За да се влюби някой в нас, ако не друго, поне ще му се иска да види немаскираната ни паспортна визия. Да преброи луничките на носа и да се запознае с натуралния цвят на устните ни. Няма нужда да се крием под тонове готически сенки, Хелоуин е веднъж в годината.

Който ви е казал, че е фешън да се закъснява за среща, кажете му, че нищо не разбира от висша мода. Ако се изкушавате да важничите, има доста по-качествени прийоми, с които да го правите. Няма нужда да докарвате пневмония на любовния ви блян оставен на произвола на проливен дъжд само защото сте решили, че отлагането на срещата с половин час е абсолютно задължително за успеха на връзката ви. По-добре бъдете пунктуално точни – така ще му покажете, че той и неговото време са важни за вас.

Ако имате уговорена среща след 3 дни, това не означава, че трябва да спрете да се храните. Каквото и да ви разправят приятелите мъже, никой не обича да се натиска със скелети в гардероба. По традиция господата са привлечени от характерната женственост, побрана в кръглостта на бедрата и щедростта на пазвата, независимо от размера на чашката. Не казвам, че за 3 дни трябва да се превърнете в племенница на татко Барба, но какво значение има как изглежда тялото, ако душата е затлъстяла от нечистоплътност.
О, и колкото да ви звучи клиширано, мъжете наистина обичат да използват плътски въображението си. Друго си е да зърнат посред зима елегантно рамо под пуловера, вместо да им навираме в ирисите сливиците си, видни директно през минижупа.

Ако сте решила да покажете, че имате холивудски талант, правете го на друго място, не по време на среща. Няма нужда от преструвки и префърцуненост. Нито една роля не е по-добра от тази, с която преминавате искрено и автентично през живота. Излишно е да се правим на други, за да се харесаме на някого. Все някога ще лъсне лъжливото ни дупе.

И за нищо на света не правете грешката да занижавате любовните си стандарти. По-добре сама, отколкото зле придружена! Колкото по-бързо допуснете тази житейска мъдросту себе си, толкова шансовете ви за безметежно щастие се увеличават. Отчаянието води до лоши, лоши решения. Освен това човек никога не знае кога ще срещне любовта на живота си. И по-добре, когато това се случи, нека не изпитваме съжаление от прибързания брак с грешния пич.

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s