Изтрий бившия

Чували сте парчето на Queen Who wants to live forever, нали? И сте си мечтали тайно да сте безсмъртни. Истината обаче е, че някои неща трябва да умрат. Задължително. Безпощадно. Без право на възкръсване. Неизбежната кончина трябва да намерят онлайн спомените, свързани с бившия.

Имайте предвид, че вашият виртуален персонален публичен живот е доста гъвкава „личност”. Може да го управлявате както си поискате. Ако ви се ще, да триете снимки във Facebook, на които той собственически е присвоил пространството около талията ви. Безстрашно да заличавате със замах този или онзи статус от стената си, изтипосан там по времето на апогея на любовта ви, или пък не искате цели албуми с фотоси от пикници и лунапаркове да киснат във Flickr, то няма кой да ви отнеме този прерогатив.
Това може би е едно от най-състрадателните неща, които ще направите през земния си път – за вас и за другите.
Никой не се нуждае от повтаряне до втръсване на отминали времена, в които сте били щастливи до някой хубостник, останал в емоционалното ви чистилище.

И въобще да не ви пука, че бившата ви изгора ще ви се обиди или ще разчете този акт на унищожение по грешния начин. Да го приема както си ще. Не може да угодиш на интимните призраци, скрити в любовния скрин, да не говорим, че не е здравословно.

Приемете чистенето на дигиталния си свят като ленински съботник, който отваря пространство за нова интимност. Преди да се появи Facebook, хората нямахме възможност ежедневно да зяпаме по 50 снимки, на които се целуваме или се лендзим с някогашния ни любим. Разбира се, освен ако не сме били от оня мазохистичен тип, който до надрусване може да слуша парчето If You Could Read My Mind* на Гордън Лайтфут.

Спасете себе си от себе си

Да се отърсиш от минала емоция в тая технологична ера, не е Delete за всяка клавиатура. Едно време беше лесна работа – хвърляш четката му за зъби в коша, разрязваш хавлията му на парцали, с които да бършеш прах, и подаряваш фишовете му за Еврофутбол на съседа отсреща.
Избършете очите, влезте онлайн и го заглушете веднъж завинаги.

Не само във Facebook, но и в останалото цифрово пространство.

Изтрийте съобщенията му. Защо са ви безкрайно повтарящи се sms-и като „Късам синджира от желание по теб”, „Липсваш ми”, „Не дишам, когато те няма”. Време е да направите място за новата любов, която стои срамежливо на прага и не смее да натисне звънеца, защото все още се чувства като натрапница.

*Ако можеше да прочетеш мислите ми

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s