Мамо, научи ме на оргазъм!

Когато преди известно време Барбара Уолтърс – 83-годишният доайен на щатската телевизия, си позволи в ефира на дневното си ток шоу The View да нарече вибратора „необходимост”, Америка закъкри като врящо гърне.

Фотография: Victor Bezrukov

Надигна се полемика в медиите, в която майките яростно отстояваха позицията на незнание, граничеща с невежество – дъщерите им няма „да прибягват до греха, докато не му дойде времето”. Мъжете бяха тези, които приканваха да се дискутира за вибратора и въобще по въпросите, свързани със сексуалното удоволствие на жените. Защото нека да сме честни – на век мърдаме по един сантиметър в посока на оргазма и на освободеността ни в един от най-изконните натурални наркотици, подарени ни от майката природа.
Проучваме безстрашно други вселени и галактики, но не ни стиска да припарим до неизследваната докрай женска сексуалност. Грешка, голяма грешка! Защото познаването на собственото тяло и неподозираните му възможности помагат за израстването, за удовлетворението от живота, за успеха на брака. Сигурно са твърде малко живите мъже, които искат за съпруга жена, която нито веднъж не е поглеждала с огледало своите гениталии, камо ли пък да ги е докосвала извън банята.

Защо да е съвсем нормално родителите да учат децата си как да шофират, па макар и незаконно на някой междуселски път, а да е едва ли не неморално майките да обясняват на момиченцата си, че освен на месечен цикъл, може би ще се радват, ако е рекъл Господ и любовник, на ежеседмичен оргазъм? Трябва ли родителите да заработват сексуалната си надница само с размахване с пръст, обяснявайки наличието на венерически болести и нежелана бременност. Или по-добрата политика е да обясним на момичетата си, че освен задължения и отговорности, сексът има своите привилегии и благини, които трябва да се консумират донасита. Не казвам, че майките трябва нагледно да покажат техниката на мастурбация, но не е нужно да бръчкат гнусливо устни и да обръщат свенлив поглед, когато детето им зададе „неудобния” въпрос дали сексът е само болка, или може да бъде и кеф. Тук не говорим за обсъждане на религиозни конфликти, за икономическа криза или за гражданска война, а за най-обикновен оргазъм. Говорим за това да познаем себе си още от малки с помощта на майките си.

Така както са правили нежните родителки на някогашните куртизанки. Онези, които са предавали от поколение на поколение завета на доволството от правенето на любов.

Текстът е публикуван в списание „Всичко за жената“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s