Мамо, научи ме на оргазъм!

Когато преди известно време Барбара Уолтърс – 83-годишният доайен на щатската телевизия, си позволи в ефира на дневното си ток шоу The View да нарече вибратора „необходимост”, Америка закъкри като врящо гърне.

Надигна се полемика в медиите, в която майките яростно отстояваха позицията на незнание, граничеща с невежество – дъщерите им няма „да прибягват до греха, докато не му дойде времето”. Мъжете бяха тези, които приканваха да се дискутира за вибратора и въобще по въпросите, свързани със сексуалното удоволствие на жените. Защото нека да сме честни – на век мърдаме по един сантиметър в посока на оргазма и на освободеността ни в един от най-изконните натурални наркотици, подарени ни от майката природа.
Проучваме безстрашно други вселени и галактики, но не ни стиска да припарим до неизследваната докрай женска сексуалност. Грешка, голяма грешка! Защото познаването на собственото тяло и неподозираните му възможности помагат за израстването, за удовлетворението от живота, за успеха на брака. Сигурно са твърде малко живите мъже, които искат за съпруга жена, която нито веднъж не е поглеждала с огледало своите гениталии, камо ли пък да ги е докосвала извън банята.

Защо да е съвсем нормално родителите да учат децата си как да шофират, па макар и незаконно на някой междуселски път, а да е едва ли не неморално майките да обясняват на момиченцата си, че освен на месечен цикъл, може би ще се радват, ако е рекъл Господ и любовник, на ежеседмичен оргазъм? Трябва ли родителите да заработват сексуалната си надница само с размахване с пръст, обяснявайки наличието на венерически болести и нежелана бременност. Или по-добрата политика е да обясним на момичетата си, че освен задължения и отговорности, сексът има своите привилегии и благини, които трябва да се консумират донасита. Не казвам, че майките трябва нагледно да покажат техниката на мастурбация, но не е нужно да бръчкат гнусливо устни и да обръщат свенлив поглед, когато детето им зададе „неудобния” въпрос дали сексът е само болка, или може да бъде и кеф. Тук не говорим за обсъждане на религиозни конфликти, за икономическа криза или за гражданска война, а за най-обикновен оргазъм. Говорим за това да познаем себе си още от малки с помощта на майките си.

Така както са правили нежните родителки на някогашните куртизанки. Онези, които са предавали от поколение на поколение завета на доволството от правенето на любов.

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s