Аз ходя с един, ама той не знае

Дайте да се разберем още в началото. Няма нужда да бастисваме цели оранжерии с маргаритки, късайки листенцата им, само и само да се отърсим от нездравословни илюзии. Не може някой да ви обича, ако не знае за съществуването ви. Жените понякога се вкарваме в такива филми, че дори Али Макбийл би ни завидяла.

Отивате с огромна неохота на бачкане, а в асансьора забързаната ви гръд се блъска в гърба на доволно височък господин, когото виждате за първи път. Оказва се, че новият колега работи в дъното на коридора, а вие обричате цяла гора на гибел, защото не спирате да копирате един и същ документ на ксерокса, който услужливо е позициониран пред кабинета му.

Нищо че сте отказали цигарите преди петилетка. Отново захапвате фаса, за да може да се наслаждавате на любовния си блян на паркинга пред бизнес сградата. И така неусетно минават девет седмици и половина, в които вие сте отчаяно и безвъзвратно влюбени в нищо неподозиращия ви интимен партньор (!). Разучавате ежедневния му маршрут, въоръжени с услужлив фотоапарат и с усърдието на турист японец. Холът ви е осеян с колажи, на които вие сте булка, а той – младоженец. На други сте горди родители на момченце и момиченце, събрали доста нескопосано ДНК-то ви. Не защото не сте красива двойка, а защото сте използвали генно компютърно инженерство, което сте изучили благодарение на аматьорски софтуер, нямащ нищо общо с Photoshop-a.

Във всеки аутлет, в който се озовете, питате чинно продавачката за мъжката колекция, представяйки си реакцията на „любимия” ви, когато му подарите тъмносиния блейзер със златни копчета. Не мигвате по цяла нощ, унесени в сексуалните си фантазии, които биха изчервили и най-ловките любовници, останали в историческите анали. Правите такава сладка любов, че сте на крачка от изпадането в хипергликемична кома. Само дето той не подозира грам, че вие бродирате върху чаршафите общите ви инициали.

„Щастливата” любов може да продължи, докато не „скъсате” с виртуалния си любим или докато не срещнете по-подходящ, при това реален наемател на сърцето ви. Истината е, че за да ви заобича някой, трябва да ви забележи. Не е нужно да хвърляте по него прашките си, нито пък да шарите входа му с любовни графити. Защото ако излъчваме посланието, че заслужаваме да бъдем обичани, ние ще бъдем. И ако някой предпазлив към любовта мъж се провали в това да ни разпознае като своя половинка, то не ни остава нищо друго освен да вирнем глава и да погледнем в посоката на онзи, който отдавна очаква да привлече взора ни.

 

Advertisements

Кажи една (не)блага дума

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s